Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1933

O Ν.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΗΝ Α2, ΤΙΜΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!
Η απίθανη πορεία της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. Χαλκίδας, που ξεκίνησε φιλόδοξα από το Βόλο, συνεχίστηκε με πάθος στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με συγκινητικές εμφανίσεις στο Περιστέρι, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και διαψεύδοντας και τον πιο απαισιόδοξο.
Ο Ν.Ο. Χαλκίδας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και στην τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (ανδρών), που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο του Περιστερίου από 1η-3η Αυγούστου, αντιμετωπίζοντας αξιόμαχες ομάδες, καταφέρνοντας να κατακτήσει στον μικρό τελικό την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη, απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού, και πίσω από την πρωταθλήτρια ομάδα του Ρεθύμνου και της φιναλίστ ομάδας του ΝΟΒΑ. Με τη θέση αυτή η ομάδα του ΝΟΧ κέρδισε επάξια την άνοδο στην Α2 κατηγορία, καθώς ανεβαίνουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της τελικής κατάταξης.
Οι πεισματάρηδες παίκτες του ΝΟΧ, στην ουσία 12-13 φιλαράκια, που μαζεύτηκαν σαν παρέα, με μόνα τους όπλα την ψυχή τους και την αγάπη τους για αυτό το υπέροχο άθλημα, χωρίς τη βοήθεια κανενός αρμοδίου φορέα ή αρχής, έπαιξαν μέσα σε 44 ώρες 5 αγώνες(!!), υπερέβαλαν εαυτόν κινούμενοι στα όρια της υπερκόπωσης, και για άλλη μια φορά κέρδισαν την εκτίμηση κυρίως των αντιπάλων τους, για
την ομαδικότητα και μαχητικότητα, που επέδειξαν απέναντι σε πιο νέους σε ηλικία και σαφώς πιο προπονημένους παίκτες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τιμώντας τη Χαλκίδα μας και δίνοντας μεγάλη χαρά στους πραγματικούς φιλάθλους της. Αυτή η τεράστια επιτυχία για τον αθλητισμό της πόλης μας ανήκει αποκλειστικά στους ψυχωμένους υδατοσφαιριστές του ΝΟΧ! Ανεκτίμητη βοήθεια στον προπονητικό τομέα -πέραν του αρχηγού Ιωάννη Αλαφάκη- έδωσαν με την πολύτιμη εμπειρία τους και τις συμβουλές τους στον πάγκο της ομάδας, οι πρώην παλιοί παίκτες του ΝΟΧ, κύριοι Παύλος Διαρεμές και Θεόδωρος Ανδρεάκος, τους οποίους η νεοεκλεγμένη Διοίκηση του ΝΟΧ ευχαριστεί θερμά, δια του Προέδρου της δικηγόρου Χαλκίδας κου Θάνου Αναστασιάδη. Για άλλη μια φορά χρέη βοηθού προπονητού και εφόρων της ομάδας πόλο του ΝΟΧ διετέλεσαν αντίστοιχα ο δικηγόρος Χαλκίδας κος Δημήτρης Μαμάκος και ο κος Ιωάννης Μερκουριάδης, πατέρας των αθλητών Παύλου και του Νίκου Μερκουριάδη (που ήταν ο πρώτος σκόρερ της τελικής φάσης με 15 γκολ!!) ενώ στο «παρασκήνιο» και πίσω από την όποια δημοσιότητα, αφανής συμπαραστάτης σε κάθε τομέα και κάθε είδους δυσκολία, υπήρξε πάντα ένας από τους πιο ταλαντούχους παλιούς παίκτες του ΝΟΧ και νυν μέλος της νέας Διοίκησης, κος Δημήτρης Πολίτης. Για την ιστορία, τα αποτελέσματα στην τελική φάση στο Περιστέρι ήταν τα εξής:
Άθως Χαλκιδικής -Ν.Ο. Χαλκίδας 10 –10
Νηρέας Χαλανδρίου- Ν.Ο. Χαλκίδας 6–13
ΝΟΒΑ – Ν.Ο. Χαλκίδας 7–3
Ρέθυμνο– N.O. Χαλκίδας (για θέσεις 1-4) 13 –9
N.O. Χαλκίδας–Ιωνικός (μικρός τελικός για 3-4) 8-5
Οι ομάδες που τελικά κέρδισαν την άνοδο στην Α2 κατηγορία ήταν οι εξής : Ρέθυμνο (πρωταθλήτρια), ΝΟΒΑ, ΝΟΧ και Ιωνικός.
Η εφορία υδατοσφαίρισης