Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ





Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
            Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από πολλούς Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για τα εγκαίνια της νέας Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» στην οδό Περικλέους Σταύρου 19 στηνΧαλκίδα, ύστερα από την ευγενική πρόσκληση των διευθυντών της Σχολής κ. Ελευθερίου Πνευματικού και κ. Ηλία Μαυρίκη.
            Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί Χαλκιδείς, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Αναγνώστου, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξή τους στην προσπάθεια των δύο νέων ανθρώπων για την προβολή και συνέχιση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής., η οποία, μάλιστα, φέρει το όνομα του μεγάλου δασκάλου κ. Χρήστου Αηδονίδη.
            Ο κ. Αηδονίδης παρέστη και ο ίδιος στα εγκαίνια, ψάλλοντας στον Αγιασμό και συγχαίροντας τους εμπνευστές γι’ αυτή την όμορφη και σημαντική πρωτοβουλία.
Ο Μητροπολίτης μας στην προσφώνησή του, συνεχάρη τους δημιουργούς της Σχολής για την πρωτοβουλία τους, τους διδάσκοντες καθηγητές, δήλωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις θα στηρίξει το έργο της Σχολής, ενώ υπογράμμισε την παρουσία του μεγάλου δασκάλου κ. Αηδονίδη, τον οποίον καλωσόρισε στην  Πόλη μας, ενώ με θερμούς λόγους αναφέρθηκε και στην κ. Νεκταρία Καραντζή, που συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια.
Εκ μέρους των υπευθύνων της Σχολής, ο κ. Ελευθέριος Πνευματικός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, του Ιερείς, τον δάσκαλο κ. Αηδονίδη για την τιμή που έκανε στη Σχολή να δώσει το όνομά του, τονίζοντας ότιαυτή η τιμή είναι προς την Πόλη μας
Διδάσκαλοι στην Σχολή είναι οι: Νεκταρία Καραντζή (παραδοσιακό Τραγούδι), Παναγιώτης Βέργος (Σαντούρι), Γιώργος Μαρινάκης (παραδοσιακό Βιολί), Διονύσης Θεοδώσης (Κλαρίνο, Φλογέρες), Ανδρέας Σκάνδαλος (Κανονάκι), Άγγελος Κυριάκος (παραδοσιακά Κρουστά, Ταμπουρά), Γιάννης Πλυμάκης (Κρητική Λύρα, Κρητικό Λαούτο, πολίτικη Λύρα), Δημήτρης Μαυρίδης (Ποντιακή Λύρα), Χαράλαμπος Παπανικολάου (Ούτι), Όλγα Κετσεμενίδου (Ακορντεόν), Ηλίας Μαυρίκης (Λαούτο, Μπουζούκι τρίχορδο, Μπουζούκι τετράχορδο, Τζουράς, Μπαγλαμάς, Λαϊκή Κιθάρα, Μαντολίνο), Λευτέρης Πνευματικός (Λαούτο, Μπουζούκι τρίχορδο, Μπουζούκι τετράχορδο, Τζουράς, Μπαγλαμάς, Λαϊκή Κιθάρα), ενώ, κατά διαστήματα, θα πραγματοποιεί σεμινάρια, αποκλειστικά στο πλαίσιο λειτουργίας του τμήματος, ο ίδιος ο Δάσκαλος Χρόνης Αηδονίδης.
Τηλ. πληροφοριών και εγγραφών: 2221306474, e-mail: msxronisaidonidis@gmail.com.